Ауді Центр Хмельницький Новини

Audi вже сьогодні формує світ завтрашнього дня. З прогресивними технологіями, пристрасною творчістю та новою філософією суспільства. Відкрийте для себе різноманітність наших моделей Audi.

  1. Новини
  2. Нові моделі Audi A5
20.07.2024
Новини від Audi

Нові моделі Audi A5

Сучасна спортивність поєднується з преміальними пропорціями

Audi А5
  • Audi Design переосмислює седан і робить Avant ще привабливішим.
  • Технології поєднуються з комфортом в інтер’єрі з новою електронною архітектурою.
  • Перша версія двигуна внутрішнього згоряння, яка забезпечує частково електричне водіння завдяки трансмісії з технологією MHEV plus.

Audi відкриває наступну главу у своїй успішній історії в сегменті середнього розміру з новим сімейством A5. Випущений через 30 років після першого Audi A4, відточена мова дизайну останнього покоління, яке тепер називається Audi A5, захоплює преміальними пропорціями.

Обидва стилі кузова, Sedan і Avant, ідеально втілюють спортивну сутність філософії дизайну Audi. Нова мова дизайну в інтер’єрі створює щедре відчуття простору та розміщує дисплеї на цифровій панелі. Нова концепція керування покращує взаємодію з транспортним засобом. Ефективні, частково електрифіковані двигуни внутрішнього згоряння та захоплюючі моделі S завершують асортимент.


З розширенням модельного ряду AUDI AG змінила назву своїх автомобілів з 2024 року. Цифри в назвах моделей з електричним двигуном і двигуном внутрішнього згоряння відрізняються. Надалі парні номери означатимуть моделі з електричним приводом, непарні – автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння.

З дебютом останнього покоління Audi A4, давній бестселер буде називатися Audi A5. Він пропонується в чотирьох нових варіантах: A5 Sedan і S5 Sedan та A5 Avant і S5 Avant. Ці версії є першими моделями, випущеними на платформі Premium Platform Combustion (PPC).

Audi%20%u04105%20sedan
Audi%20S5%20sedan

                          Audi A5 Sedan                                                                Audi S5 Sedan

                          Audi A5 Avant                                                                 Audi S5 Avant

Audi%20%u04105%20avant
Audi%20S5%20avant

Динамічний і м'язистий дизайн екстер'єру

Навіть на перший погляд повністю оновлене ​​сімейство A5 має потужний дизайн. Змінені пропорції з довгою колісною базою, великими колесами та низьким спортивним кузовом втілюють прогресивну динаміку та стандарти преміум-класу.

Задня кришка, яка є новою в цьому сегменті автомобілів, пропонує переконливий симбіоз дизайну та функціональності. Вона відкривається разом із заднім вікном, а її розмір значно полегшує доступ до багажного відділення. Це призводить до абсолютно нової концепції седана для Audi.

У Avant динамічна, підтягнута лінія даху зливається з плавно інтегрованим спойлером на даху, який охоплює спортивне заднє скло. D-подібні стійки з крутим нахилом підкреслюють динамічний бічний вигляд A5 Avant.

Audi%20%u04105
Audi%20%u04105
Audi%20%u04105

У передній частині домінує широка решітка радіатора з тривимірною стільниковою структурою. Разом із тонкими та чітко промальованими фарами вона формує обличчя автомобіля та надає йому яскравого та зосередженого виразу. Завдяки вбудованому в бампер «м'якому носу» капот знаходиться на одному рівні з передньою частиною.

Яскрава, виразна задня частина поєднує в собі спортивний, емоційний дизайн і інтелектуальну технологію. Поєднання скульптурної геометрії та безперервної тривимірної зсувної світлової смуги надає задній частині нового Audi A5 візуальну динамічність.

Іншими акцентами заднього виду в базових моделях є чіткий сучасний дизайн бампера з темним дифузором і високоякісні прямокутні наконечники вихлопної системи.

Audi%20%u04105
Audi%20%u04105
Audi%20%u04105

Нові стандарти в цифровому світлі

Сімейство Audi A5 пропонує цифрові денні ходові вогні зі світлодіодною технологією спереду та цифрові задні OLED-ліхтарі другого покоління ззаду. Маючи близько 60 сегментів на цифрову OLED-панель, вони все частіше стають дисплеєм у задній частині автомобіля на A5.

Audi%20%u04105
Audi%20%u04105

Це забезпечує зв’язок між автомобілями та підвищує безпеку на дорозі – наприклад, завдяки новому комунікаційному світлу. Динамічні світлові ефекти під час відмикання та виходу з автомобіля відображають естетику руху як частину ДНК Audi light. Активний цифровий світловий підпис робить це також, передаючи нове відчуття жвавості.

Передні фари та задні ліхтарі мають тривимірний дизайн, пропонують опціональні цифрові світлові підписи, що поєднує фізичний і цифровий світи.

Audi%20%u04105
Audi%20%u04105
Audi%20%u04105
Audi%20%u04105
Audi%20%u04105
Audi%20%u04105

Технологія поєднується з комфортом у новому інтер’єрі

Дизайн салону нового Audi A5 базується на чотирьох характерних рисах.


По-перше, дизайн інтер'єру орієнтований на людину, тобто він послідовно орієнтований на потреби користувачів.


Другою особливістю є Digital Stage, яка забезпечує чіткий огляд водія та переднього пасажира у вигляді дисплеїв Audi MMI.

Завдяки дизайну, орієнтованому на матеріал, серія Audi A5 відповідає вимогам великого простору з високим рівнем комфорту.


Чітке розташування та легке керування інтер’єром забезпечують огляд у будь-якій ситуації, формуючи четверту функцію: візуальна чіткість. До цього додається додатковий динамічний інтерактивний ліхтар для підтримки взаємодії автомобіля з пасажирами.

Audi%20%u04105
Audi%20%u04105

Панорамний дисплей Audi MMI та проєкційний дисплей


Нова концепція управління сімейства Audi A5 покращує взаємодію з автомобілем завдяки електронній архітектурі E³.

Новий Audi A5 легко інтегрується в цифрову екосистему клієнтів і пропонує персональний досвід підключення.


Тонкий окремо стоячий панорамний дисплей Audi MMI має вигнутий дизайн і використовує технологію OLED. Він складається з віртуальної кабіни Audi з видимою діагоналлю екрана 11,9 дюйма та 14,5-дюймового сенсорного дисплея MMI.

Audi доповнює цифрову сцену для передніх пасажирів опціональним 10,9-дюймовим дисплеєм MMI переднього пасажира, який ідеально інтегрований у дизайн панелі приладів.


Новий A5 має настроюваний проєкційний дисплей, вдосконалений порівняно з його попередником. Вперше водії тепер мають можливість керувати транспортним засобом та функціями інформаційно-розважальної системи через проєкційний дисплей.

Audi%20%u04105
Audi%20%u04105

Вдосконалена гібридна система MHEV plus

Нова система MHEV plus, заснована на 48-вольтній бортовій електричній системі, підтримує роботу двигуна внутрішнього згоряння та зменшує викиди CO2, одночасно підвищуючи продуктивність. Генератор трансмісії (PTG) забезпечує частково електричне водіння, що сприяє зменшенню споживання палива.

Нова система MHEV plus забезпечує значні переваги у викидах CO2 і споживанні палива в модельній серії Audi A5 порівняно з системою MHEV.

PTG також може додати до 18 кВт (24 к.с.) електроенергії до вихідної потужності двигуна внутрішнього згоряння. Під час уповільнення PTG повертає енергію в акумулятор (рекуперація) потужністю до 25 кВт. Як наслідок, суто електричне маневрування та паркування можливі в обмеженій мірі. Завдяки можливості використання електричного компресора кондиціонера система кондиціонування повітря також може працювати, коли автомобіль зупинився на світлофорі та вимкнений двигун внутрішнього згоряння.

Завдяки інтегрованій системі керування гальмами (iBRS), педаль гальма та гальмівну гідравліку можна повністю від’єднати. У моделях із системою MHEV plus, наприклад, вона досягає необхідного уповільнення без використання фрикційних гальм завдяки рекуперативному гальмуванню. Це означає, що уповільнення спочатку досягається виключно рекуперацією. Фрикційні гальма спрацьовують лише при сильнішому натисканні на педаль гальма. Це не впливає на відчуття гальм.

Audi%20%u04105

Ефективні двигуни в сімействі Audi A5 охоплюють широкий діапазон: від моделі початкового рівня зі звичайним двигуном до комфортабельного бігуна на довгі дистанції та динамічного спортивного автомобіля. Пакети двигунів, трансмісій, ступеня електрифікації та типу трансмісії відповідають очікуванням наших клієнтів.

Двигун початкового рівня – 2.0 TFSI потужністю 110 кВт (150 к.с.). Опціонально доступний той самий двигун із потужністю 150 кВт (204 к.с.). 

2.0 TDI потужністю 150 кВт (204 к.с.) встановлює нові стандарти в A5 завдяки технології MHEV plus. Він розвиває 400 Нм крутного моменту між 1750 і 3250 об/хв. 2.0 TDI доступний з коробкою передач з подвійним зчепленням і переднім приводом або з quattro ultra.

Audi%20%u04105

Для підвищення ефективності та комфорту двигун частково електрифіковано за допомогою нової 48-вольтової системи MHEV plus. Електрифіковані компоненти трансмісії зменшують викиди CO 2 завдяки високій продуктивності рекуперації.

Крім того, комфорт TDI додатково підвищується завдяки 48-вольтовому стартер-генератору для плавного запуску двигуна. Скорочується час реакції при рушанні з місця, а автомобіль стає помітно маневренішим.

Audi%20%u04105


Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.