Ауді Центр Хмельницький Новини

Audi вже сьогодні формує світ завтрашнього дня. З прогресивними технологіями, пристрасною творчістю та новою філософією суспільства. Відкрийте для себе різноманітність наших моделей Audi.

  1. Новини
  2. Новий позашляховик Audi Q5: перевірена концепція третього покоління
02.09.2024
Новини від Audi

Новий позашляховик Audi Q5: перевірена концепція третього покоління

Доступні до замовлення в Україні з середини 2025 року

Audi Q5
  • Новий позашляховик Audi Q5: динамічний дизайн, висока варіативність, нова інформаційно-розважальна система та сучасна концепція управління;
  • Перша модель SUV на платформі Premium Platform Combustion (PPC) з ефективними, частково електрифікованими двигунами внутрішнього згоряння;
  • Гернот Дьолнер, генеральний директор AUDI AG: «Як друга модель нашого нового покоління високоефективних двигунів внутрішнього згоряння, це нове видання успішної моделі знаменує собою наступний важливий крок в омолодженні нашого портфоліо».

Позашляховик Audi Q5 вже більше 15 років є одним із найпопулярніших позашляховиків у середньорозмірному сегменті в Німеччині та Європі.

Зараз Audi представляє останнє покоління бестселера: Q5, який став ще більш сучасним і динамічним. Це перший позашляховик на базі КПП і оснащений бензиновими та дизельними двигунами, які стали ще економічнішими завдяки технології MHEV plus. Q5 вражає сучасною інформаційно-розважальною системою та концепцією керування, настроюваними цифровими світловими підписами та сучасними системами допомоги водієві. Спортивний Audi SQ5 доповнив нову модельну серію на своїй прем’єрі.

У майбутньому сімейство розширять моделі з підзарядною гібридною технологією.


З новим Q5 Audi запускає третє покоління своєї успішної моделі. Перше покоління позашляховика середнього розміру було випущено в 2008 році й відтоді домінує в сегменті брендів преміумкласу. Новий Audi Q5 тепер продовжує цю історію успіху.

Будучи другою моделлю в портфоліо, позашляховик Q5 базується, як і нові моделі Audi A5, на платформі Premium Platform Combustion (PPC). Платформа дозволяє Audi випускати масові моделі з високими технічними стандартами в різних сегментах. Гнучкість PPC допомагає Audi надати майбутнім моделям унікальний характер.

Audi Q5 встановлює нові стандарти в сегменті позашляховиків середнього розміру преміумкласу: спортивний, орієнтований на технології мова дизайну поєднується з великою різноманітністю та перевіреною придатністю для щоденного використання. Ефективні та потужні двигуни з технологією MHEV plus, а згодом також гібриди, що підключаються до електромережі, представляють шлях Audi до того, щоб стати постачальником мобільності преміумкласу з перспективою майбутнього. Завдяки архітектурі електроніки E³ 1.2 Audi інтегрує сучасні та перспективні функції підключення та цифровізації у всі нові моделі.

Audi виробляє моделі Q5 у Мексиці вже вісім років, а також виробляє новий Q5 у Сан-Хосе-Чьяпа. Тут важливим фактором є близькість до ринку Північної Америки. Цією моделлю Audi починає оновлення свого портфоліо SUV з двигунами внутрішнього згоряння та частково електрифікованими варіантами.

Audi%20Q5
Audi%20Q5

Практичний: поняття простору та варіативність

Останнє покоління нового Audi Q5 значно покращило ключові характеристики продукту – і пасажири можуть відчути це з першого разу. У поєднанні з новою концепцією інтер’єру, результатом є комфортне відчуття простору з достатнім простором для голови та ніг.

Особливо практичною особливістю Audi Q5 SUV є повністю регульоване заднє сидіння. Його можна пересувати вздовж і нахиляти, таким чином збільшуючи об’єм багажника або комфорт для задніх пасажирів за потреби. Одночасно на задньому сидінні комфортно розмістяться три людини. При складених задніх сидіннях транспортний об’єм збільшується до 1473 літрів, залежно від варіанту моделі. Кришку багажного відділення можна помістити в спеціально розроблене відділення під підлогою багажного відділення. Це забезпечує ще більше місця для багажу та надійне місце для чохла.

Інші практичні функції включають ще більший відсік для зберігання під центральним підлокітником порівняно з попередньою моделлю, численні менші місця для зберігання сонцезахисних окулярів, ключів та інших повсякденних речей, індукційний та охолоджуваний зарядний лоток із зарядною потужністю 15 Вт на передній центральній консолі, два порти USB-C спереду та два ззаду. Як опція, USB-порти на передній панелі можуть підтримувати зарядку потужністю до 60 Вт; порти на задній панелі навіть можуть підтримувати зарядку потужністю до 100 Вт. Це означає, що великі пристрої, такі як ноутбуки, можуть безпечно живитися під час водіння.

Audi%20Q5
Audi%20Q5
Audi%20Q5

Пуризм і динамічність: зовнішній дизайн

Третє покоління моделей Q5 SUV стало ще більш спортивним і пропонує ідеальні пропорції. Підтягнута і висока лінія плеча створює потужний силует, поєднує передні та задні ліхтарі та робить автомобіль довшим. Над порогом висхідна лінія проходить через колісні арки та задній бампер, надаючи автомобілю динамічний вигляд навіть у нерухомому стані.

Передня частина виглядає впевнено, оскільки всі визначальні елементи дизайну розташовані на один рівень вище, ніж у попередній моделі. Спортивний, широкий Singleframe розташований високо та оточений вертикальними функціональними повітряними завісами.

Яскраві фари скульптурної форми створюють чіткий, зосереджений вигляд, демонструючи спритний і впевнений характер автомобіля прямо спереду. Великий повітрозабірник із датчиками розташований під рамою Singleframe, що надає Q5 візуально об’ємну та широку позицію на дорозі. Зовнішня лінія S вражає яскравими та спортивними компонентами кузова, такими як Air Curtain Tubes з матовими антрацитовими хромованими акцентами. У моделі S ці елементи мають матовий сріблястий хром.

Задня частина SUV Q5 має надзвичайно чіткий дизайн завдяки максимальному скороченню ліній. Від заднього скла до нижнього краю об’ємної фігурної світлової смуги проходить гладка поверхня, визначена світловою смугою з різким розрізом по всій ширині автомобіля. Область між світловою смугою та бампером зберігається гладкою та надає позашляховику спортивної елегантності. Дифузор інтегрований у підняті бампери у вигляді острова. Розташування та форма функціональних вихлопних труб залежить від двигуна: подвійна квадратна вихлопна труба під дифузором зліва (для всіх дизельних двигунів) або прямокутна вихлопна труба справа та зліва (для всіх бензинових двигунів). Модель S оснащена чотирма легендарними подвійними круглими вихлопними трубами в новому, гострому дизайні.

Audi%20Q5

Три характеристики конформації та одинадцять кольорів

Доступні три версії: базова, вдосконалена екстер’єр та екстер’єр S line. Крім того, модель S має незалежний зовнішній вигляд. У екстер’єрі S line та моделі S передні повітрозабірники більші та виконані у вигляді аеротруб у формі L-крила. Задній дифузор значно спортивніший. Чорний зовнішній пакет також доступний для екстер’єру S line та моделі S.

Для нових моделей Audi Q5 доступний вибір з одинадцяти кольорів, включаючи суцільне фарбування Arkona White. Glacier White, Mythos black, Floret Silver, Navarra Blue, Grenadine Red, District Green і новий колір Tambora Grey доступні у вигляді металевої фарби. Ultra Blue metallic, Daytona Grey з перламутровим ефектом і новий Sakhir Gold metallic доступні ексклюзивно для моделей S або автомобілів із екстер’єром S line. Для моделей Q5 також доступні особливо високоякісні та, залежно від побажань клієнта, індивідуальні варіанти фарбування від Audi exclusive.

Нові моделі Audi Q5 SUV на німецькому ринку оснащені легкосплавними дисками розміром від 17 до 21 дюйма, залежно від екстер’єру та двигуна. Аеродинамічно оптимізовані колеса доступні як опція для розмірів від 17 до 19 дюймів. Зовнішній вигляд S line і модель S стандартно оснащені 19-дюймовими колесами.

В якості опції доступні ковані 21-дюймові диски дизайну S, знайомі з інших автомобілів S. Додаткове 21-дюймове триколірне колесо є екстравагантною родзинкою асортименту коліс.

Audi%20Q5

Світло динамічної взаємодії

Чіткий дизайн салону позашляховика Q5 також підсвічується в темряві. Контурне світло на панелі приладів і дверях підкреслює ширину салону, а непряме світло під вигнутим панорамним дисплеєм Audi MMI і на центральній консолі створює візуальний ефект «ширяння». Високоякісні матеріали в дверях мають чудове освітлення. До цього додається світлодіодне освітлення (IAL), яке охоплює всю ширину салону у вигляді світлодіодної світлової смуги та підтримує взаємодію пасажирів з автомобілем. З одного боку, IAL служить для демонстрації інтер’єру та пропонує, наприклад, функцію привітання або вказує, коли автомобіль замкнено та розблоковано. З іншого боку, він забезпечує підтримку, коли йдеться про безпеку: наприклад, динамічний індикатор візуалізується. Це покращує відображення у віртуальній кабіні. IAL завжди залишається додатковим дисплеєм і не замінює покажчики повороту у Virtual Cockpit. Динамічне світло взаємодії є частиною пакету навколишнього освітлення plus.

Audi%20Q5
Audi%20Q5
Audi%20Q5

Чисті лінії та гостинна атмосфера: дизайн інтер’єру

Дизайн салону нового позашляховика Audi Q5 базується на чотирьох характерних основних рисах дизайну салону Audi. По-перше, інтер’єр розроблений таким чином, щоб бути «людиноцентричним », тобто постійно орієнтованим на потреби користувачів.

Чітке планування інтер'єру забезпечує огляд і формує другу основну рису «візуальну чіткість». Функціональність і естетичність поєднані до дрібниць. Цей чіткий дизайнерський підхід проявляється в горизонтальній структурі панелі управління: аплікація з високоякісного матеріалу тягнеться, як крило, по всій ширині панелі управління і піднімається на переходах до дверей.

Панель керування є основою для «Digital Stage» і вбудованих вентиляційних отворів. Послідовний дизайн центральної консолі та дверей доповнює оркестровку інтер’єру: компоненти з алюмінієвим виглядом і C-подібні затискачі оточують елементи керування в дверях і центральній консолі. Завдяки висхідній лінії вони підкреслюють міцну та спортивну філософію SUV Audi Q5.

Audi%20Q5

Центральним компонентом інтер’єру є Digital Stage, який розташований перед водієм і переднім пасажиром у вигляді дисплеїв Audi MMI. Чітко орієнтовані дисплеї ідеально підходять до інтер’єру.

Тонкий окремо стоячий панорамний дисплей Audi MMI має вигнутий дизайн і технологію OLED, на якому розміщено 11,9-дюймовий віртуальний кокпіт Audi і 14,5-дюймовий сенсорний дисплей MMI.

10,9-дюймовий MMI Passenger Display можна замовити спеціально для передніх пасажирів. Завдяки активному режиму конфіденційності з технологією затвора пасажири можуть безперешкодно користуватися інформаційно-розважальною системою, не відволікаючи водія. У той же час він пропонує можливість допомагати водієві, наприклад, у виконанні навігаційних завдань.

Завдяки своєму «дизайну, орієнтованому на матеріал», новий Audi Q5 відповідає вимогам відчуття простору з високим рівнем комфорту. Як противагу цифровим і технічним сферам, так званий м’який елемент обгортки проходить від дверей до дверей по всій ширині панелі приладів. У поєднанні з тканинними панелями на дверях і підлокітниках це створює домашню атмосферу. Ця філософія дизайну, орієнтованого на матеріал, також пропонує потенціал для індивідуалізації інтер’єру відповідно до ваших власних ідей.

Audi%20Q5

Матеріали були підібрані з функціональної точки зору і водночас забезпечують чітке диференціювання дизайну між різними зонами в інтер'єрі.

Зони, орієнтовані на комфорт, підкреслені щедрими поверхнями та м’якими матеріалами. Навпаки, елементи керування мають точний дизайн і опціонально оздоблені високоякісним глянцевим чорним кольором.

Сидіння з ромбоподібним стьобанням, м’яка обшивка, дверні дзеркала та підлокітник у спортивній версії S line оздоблені екологічними матеріалами Kaskade та Dinamica, зокрема. Текстильна оббивка Kaskade нагадує натуральні матеріали, такі як шерсть, і додатково не фарбується. Він виготовлений із перероблених матеріалів, таких як кромки та перероблений поліестер. Частина обкладинки виготовлена ​​з тканини Impressum, яка частково складається з перероблених пластикових волокон. Dinamica на вигляд і на дотик нагадує замшу, але майже половина її виготовлена ​​з переробленого поліестеру, одним із джерел якого є залишки текстилю.

Audi%20Q5

Аеродинаміка та аероакустика

Аеродинаміка та аероакустика нового позашляховика Audi Q5 були оптимізовані за допомогою різноманітних детальних рішень. Одягнене днище та аеродинамічний дизайн передньої та задньої частин відіграють важливу роль у концепції аеродинаміки. Повітряні завіси використовуються для того, щоб направляти повітряний потік і направляти його повз колісні арки, щоб він обтікав передні колеса та боки автомобіля з якомога меншою турбулентністю.

Крім того, повітряні дефлектори направляють потік навколо передніх коліс. Широко покрите днище направляє повітряний потік під автомобіль зі зниженою турбулентністю. Бічні панелі Aero в задній частині автомобіля забезпечують чітке відділення повітря, яке спрямовується на кузов. Цьому сприяє і глибокий спойлер на даху. Зовнішні дзеркала також були аеродинамічно оптимізовані.

Аероакустика нового SUV Q5 також відповідає високим стандартам. Лобове скло стандартно оснащене акустичним склом. Для додаткового підвищення комфорту водіння передні бічні вікна також доступні з акустичним склом за запитом.

Audi%20Q5
Audi%20Q5
Audi%20Q5
Audi%20Q5

Ультрасучасні двигуни внутрішнього згоряння з MHEV plus

Нове сімейство позашляховиків Audi Q5 базується на платформі Premium Platform Combustion (PPC), архітектурі платформи для автомобілів зі звичайним приводом і поздовжньо встановленими двигунами внутрішнього згоряння. Усі моделі серії Q5 на момент запуску ринку оснащені високоефективною технологією MHEV plus.

Нова система MHEV plus з 48-вольтовою електричною системою підтримує роботу двигуна внутрішнього згоряння, зменшує викиди CO 2 і водночас підвищує продуктивність і комфорт водіння. Чисто електричне маневрування та паркування також можливі в обмеженій мірі.

Генератор трансмісії (PTG) створює додатковий крутний момент до 230 Нм і до 18 кВт (24 к.с.) потужності. 48-вольтна система також дозволяє використовувати компресор кондиціонера з електричним приводом. Це дає перевагу в тому, що навіть коли двигун вимкнено – наприклад, під час руху накатом або на червоне світло – система кондиціонування повітря продовжує працювати на повну потужність і підтримує комфортну температуру в салоні.

Літій-іонна батарея автомобілів з MHEV plus базується на хімії літій-залізо-фосфату (LFP) і має ємність 1,7 кіловат-години. Основні завдання ремінного стартера - запуск двигуна і подача електроенергії на акумулятор. Новий генератор трансмісії (PTG) забезпечує електричне водіння, розвантажує двигун внутрішнього згоряння та допомагає зменшити споживання палива. Під час уповільнення генератор трансмісії (TSG) подає до 25 кВт енергії назад в батарею (рекуперація). КПП забезпечує поступову електрифікацію у вигляді м’яких гібридів.

Пізніше в життєвому циклі нового Audi Q5 також з’являться підзарядні гібриди з містким акумулятором і опцією зовнішньої зарядки.


Три версії двигуна на момент запуску на ринку

У Європі моделі Audi Q5 SUV будуть випущені з трьома версіями двигуна, а згодом будуть і інші варіанти приводу.

Під час запуску на ринок усі варіанти будуть оснащені технологією MHEV plus, яка може забезпечувати до 18 кВт (24 к.с.) додаткової потужності протягом короткого проміжка часу. У всіх моделях використовується 7-ступінчаста коробка передач S tronic з подвійним зчепленням.

  • Двигун початкового рівня – 2.0 TFSI. Він видає 150 кВт (204 к.с.), 340 Нм максимального крутного моменту та оснащений приводом на передні колеса. В якості опції також доступний повний привід quattro.
  • Audi Q5 доступний з 2.0 TDI покоління EA288 evo. Він забезпечує 150 кВт (204 к.с.) крутний момент і 400 Нм і доступний лише з повним приводом quattro.
  • Під час виходу на ринок Audi пропонує Audi SQ5  як топову модель серії. V6 TFSI робочим об'ємом три літри виробляє 270 кВт і має максимальний крутний момент 550 Нм.
Audi%20Q5

Гнучка керованість і комфорт

Новий позашляховик Audi Q5 пропонує характерні для бренду характеристики водіння, здебільшого нейтральну керованість, і досягає помітного підвищення комфорту завдяки оптимізованій підвісці та рульовому управлінню.

Він сходить з виробничої лінії з динамічно налаштованою сталевою підвіскою в стандартній комплектації. В якості альтернативи доступна спортивна підвіска (стандартна для Audi SQ5). Підвіска зі сталевими пружинами в поєднанні з пасивною системою амортизації FSD (Frequency Selective Damping) і більш маневреною передньою віссю надають Q5 ще міцнішу їзду на дорозі. FSD зменшує амортизаційні сили, особливо на високих частотах – наприклад, на бруківці – і підтримує високі амортизаційні сили на низьких частотах, таких як ті, що виникають під час зміни смуги руху або поворотів. Адаптивне керування амортизаторами доступне в опційній пневматичній підвісці. Базову конфігурацію цієї пневматичної підвіски можна адаптувати до індивідуальних вимог через Audi drive select. Порівняно з попередньою моделлю, він пропонує набагато більш помітний розкид між комфортним і спортивним режимами. Новий Q5 пропонується з покращеним прогресивним рульовим керуванням у стандартній комплектації.

Audi%20Q5

Останнє покоління систем допомоги водієві

У нових моделях Q5 Audi пропонує широкий спектр систем допомоги водієві, функції яких значно покращують повсякденне життя та безпеку на дорозі для всіх учасників дорожнього руху. Система допомоги при паркуванні ззаду з відображенням відстані, круїз-контролем і обмежувачем швидкості, попередженням про виїзд зі смуги руху, асистентом ефективності та асистентом уваги та сонливості є стандартними з моменту виходу на ринок.

Додаткові пакети допомоги з численними функціями можна налаштувати як опцію. Серед них, наприклад, Adaptive Driving Assistant plus, який використовує картографічні дані високої роздільної здатності та дані з потоку інших транспортних засобів, обчислені в хмарі, щоб оптимізувати розпізнавання дорожніх знаків і допомогти з прискоренням, підтриманням швидкості та дистанції, а також орієнтуванням по смузі. Active Front Assist поєднує чотири функції допомоги: Front Emergency Brake Assist, Evasion Assist, Turn Assist і Front Cross Traffic Assist. Інші доступні системи допомоги включають круїз-контроль на основі дорожніх знаків, Park Assist plus і Rear Turn Assist.

Дисплей і концепція роботи

Серія моделей Audi Q5 має повністю мережевий цифровий салон на основі нової архітектури електроніки. Завдяки панорамному дисплею Audi MMI та дисплею MMI для пасажирів Digital Stage є ключовою особливістю інтер’єру. Це також включає 10,9-дюймовий дисплей MMI для пасажирів з режимом активної конфіденційності. Ця технологія не дозволяє водіям відволікатися під час водіння, показуючи вміст дисплея лише передньому пасажиру. Водій бачить лише чорний екран.

Навчальний голосовий помічник, Audi Assistant, можна використовувати для керування багатьма функціями автомобіля. Цифровий помічник із підтримкою штучного інтелекту інтегрований в автомобіль і вперше зображений аватаром на центральному сенсорному дисплеї MMI та на проекційному дисплеї. Значок на дисплеї приладів показує статус Audi Assistant.

Audi%20Q5

Розумна інформаційно-розважальна система

Інформаційно-розважальна система Audi Q5 SUV використовує Android Automotive OS як свою операційну систему. Вміст оновлюється через бездротове оновлення. Таким чином, найновіші послуги Audi Connect завжди актуальні. Додатки, такі як YouTube, доступні через магазин сторонніх додатків, який інтегрований безпосередньо в MMI і не потребує використання смартфона.

Серцем звукової системи Bang & Olufsen Premium є високоефективний підсилювач. Він працює з 16 динаміками потужністю 685 Вт. А-стійка та середньочастотні динаміки створюють незрівнянний об’ємний звук у 3D. Важливий внесок у це робить технологія «Симфорія», розроблена Інститутом Фраунгофера. Він додає звукові розміри, важливі для природного звукового зображення: ширину, глибину та висоту. Це створює відчуття простору в автомобілі.

Порівняно з аудіосистемою Audi, аудіосистема Bang & Olufsen Premium Sound System працює з системою компенсації шуму автомобіля (VNC), яка компенсує внутрішній шум. Клієнти також мають можливість у будь-який час розширити свій звуковий досвід за допомогою функцій, які можна додати відповідним чином за допомогою функцій на вимогу.

Audi%20Q5

Індивідуальне налаштування: проєкційний дисплей

Audi Q5 опціонально доступний із проєкційним дисплеєм (HUD), який можна налаштувати. HUD може відображати широкий спектр інформації в чіткій і стислій формі, таку як швидкість, системи допомоги, навігаційні інструкції або медіадані. У новому Audi Q5 водії мають можливість керувати автомобілем та функціями інформаційно-розважальної системи за допомогою проєкційного дисплея. Елементи керування також дозволяють прокручувати списки з прямим вибором за допомогою кнопок на кермі – це вперше.

Завдяки цьому водіям ще простіше вибирати останні пункти призначення, не відриваючи очей від дороги. Водій також може відображати вхідні дзвінки на проєкційному дисплеї та відповідати на них безпосередньо за допомогою кнопки на кермі. Крім того, у відповідних меню на HUD відображаються останні здійснені дзвінки. Це значно полегшує вибір дзвінків, які часто повторюються. Медіа також контролюється через HUD: у режимі розваг водії можуть вибрати свою улюблену радіостанцію або подкаст, наприклад, за допомогою списку.

Audi%20Q5

Стале виробництво в Мексиці

Нове сімейство Audi Q5 буде вироблятися на заводі Audi в Сан-Хосе-Чьяпа, Мексика. У міру електрифікації портфоліо PPC, частково електрифіковані гібридні варіанти також будуть вироблятися там пізніше. У рамках виробничої стратегії «360factory» Audi, серед іншого, приділяє велику увагу екологічності. Завод у Сан-Хосе-Чьяпа характеризується ресурсозберігаючим виробництвом і є зразком для наслідування сталого використання води. Audi México також наближається до виробництва з нейтральним викидом CO2.

Це перший у світі автомобільний завод, сертифікований відповідно до стандартів Alliance for Water Stewardship (AWS) для ефективного управління водними ресурсами. Ця сертифікація є результатом багатьох заходів щодо сталого використання води, включаючи систему зворотного осмосу та збір дощової води у спеціальній лагуні. Загалом завод економить 150 тис. кубометрів води на рік, що еквівалентно 60 олімпійським басейнам.

Завдяки ефективному поводженню з відходами коефіцієнт переробки відходів, що утворюються на заводі, становить понад 90%. На додаток до переробки матеріалів, таких як металеві відходи з пресового цеху, сайт також зосереджується на постійному уникненні пластикових відходів під час пакування компонентів. Експерти на місці розробили альтернативи звичайній пластиковій упаковці, щоб мінімізувати використання одноразових матеріалів.

Сімейство Audi Q5 буде доступне для замовлення в Україні з середини 2025 року.

Audi%20Q5

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.